NM/Nordisk 2011

Forsiden
Om NM/Nordisk
Program for dagene
Sponsorene våre
Handlegate
Funksjonærer
Presseomtale
Teknisk personell
Påmeldte ekvipasjer
Rytter/kuskemelding
Start- og resultatlister
Bilder fra NM/Nordisk
 

Statutter

Statutter NM
Statutter Nordisk
Statutter BUF
Kvalifiseringsregler Nordisk
Rideskolefjordhester
Gule Tur
Funksjonshemmede
Jokerhoppningen
Generellt konkurransereglement
Stevneinvitasjon
 

Stevneplassen

Matservering
Overnatting
Hengerovernatting
Overnatting på skolen
Kart over stevneplassen
Bilder av stevneområdet
 

Diverse

Vaksinasjonsbestemmelser
Pakkeliste
Organdonasjon
 


Last ned plakatene våre og heng dem opp i stallen din:
(Høyreklikk og velg "lagre som")
01.10.2011
NM for fjordhest 2012
Osterøy Fjordhestlag, Voss Fjordhestlag og Voss Køyre- og Rideklubb arrangerer NM for fjordhest 2012. Stevnet avholdes på Bømoen leir i Voss
Les mer her

30.09.2011
Deltagersløyfer
Flere av ekvipasjene som reiste tidlig fikk ikke med seg deltagersløyfene sine.
Les mer her

13.08.2011
Bilder, videoer, blogger osv fra NM/Nordisk
Nå er det snart to uker siden NM/Nordisk ble avsluttet, og man kan finne mye interessant stoff rundt omkring på nettet og i aviser/blader som omhandler stevnet. Mange av deltagerene har blogget fra stevnet og det var flust med kameraer som ble brukt flittig under uka. Dessuten har pressen vært på besøk!
Les mer her

12.08.2011
Tusen takk til alle som hjalp til!
NM/Nordisk for fjordhest 2011 hadde ikke vært mulig å gjennomføre uten god hjelp fra alle som stillte opp som funksjonærer. Med konkurranser på opptil fire baner samtidig er det langt fra enkelt å få funksjonærkabalen til å gå opp.
Les mer her

03.08.2011
Nå kan du laste ned Gule sider
Rakk du ikke kjøpe magasinet "Gule sider" før det ble utsolgt under NM? Eller kanskje du aldri kom deg av gårde eller ikke hadde mulighet til å kjøpe magasinet av andre årsaker? Fortvil ikke, nå kan du laste ned en pdf-versjon - helt gratis!
Les mer her

01.08.2011
Resultater NM/Nordisk for fjordhest 2011
NM/Nordisk på Starum er over, og norgesmesterene ble Signe Hoff Johannessen og Mæhlums Argus fra Stange rideklubb (junior) og Isabell Engjaberg Øye og Brautar fra Volda rideklubb (senior). Nordisk Allround gikk til Sverige denne gang, Inger Vendelstrand og Torps Alex.
Les mer her

31.07.2011
Oppsummering lørdag
Lørdag, og siste dag under årets NM, var viet til sprangridningen. Vi skulle gjennom fire klasser, to med bedømming feil og stil, og to bedømt etter feil og tid med omhopping. Til tross for slitne hester og ryttere, gikk klassene overraskende bra, og det hele ble avsluttet med en fantastisk avsluttningsseremoni.
Les mer her

30.07.2011
Oppsummering fredag
Under NMs neste siste dag var det mange klasser som skulle gjennomføres, i både sprang, dressur og kjøring, og det skulle også deles ut flere mesterskapstitler. Det ble en lang dag for både arrangører, deltakere og publikum, men været var virkelig på vår side, og dagen ble avsluttet på beste vis med en flott rytterfest!
Les mer her

29.07.2011
Oppsummering torsdag
Torsdag var nok den mest actionfylte dagen under NM-uka her på Starum. Vi fikk se både spennende terrengritt og halsbrekkende kjøring i maratonklassene! I tillegg gikk det en ekstra dressurklasse, klasse 66; LB:2.
Les mer her

29.07.2011
Enr.: 065: Astrid Marie Årdal
Astrid Marie Årdal og Bakkens Mali har hatt en veldig god uke her på NM, og Astri er veldig fornøæyd med sin 9 år gamle hoppe etter Kim Hero og Bømarja!
Les mer her

29.07.2011
Enr.: 14: Julie Vagstad
Julie Vagstad starter her under NM med sin helfôrhest, Sæthres Lone, for Tefre Ryttarklubb. Lone er en 8 år gammel, brunblakk, førstepremiert hoppe etter Fjølestaen.
Les mer her

28.07.2011
Vitality Innovations LA Kür
I går gikk klasse 23, LA Kür, sponset av Vitality Innovation her på Starum. For arrangørene var det utrolig morsomt å kunne vise at også fjordhesten kan gå de høyere øvelsene. Programmene var gode, musikkvalget var originalt, og alt i alt var klassen en suksess for både ryttere og publikum, forvirring om banens bokstaver, til tross!
Les mer her

28.07.2011
Knøttecup
I dag har det vært en nok så actionfylt dag på Starum - blant annet har vi fått se terrengritt i årets Knøttecup; en sammenlagt klasse som åpner døren videre inn til feltrittskonkurransene for de deltagende ekvipasjene. Knøttecup består av tre prøver, en sprangtest, en dressurtest og selvfølgelig terrengdelen. Hinderhøyden er 60cm, og programmet som ris i dressur er LC:1.
Les mer her

28.07.2011
Veldedighetsmarsj for Organdonasjon
I kveld arrangeres det en veldedighetsmarsj til inntekt for Stiftelsen Organdonasjon! Det er ønskelig at så mange som mulig deltar, og vi oppfordrer alle til å ta en ekstra titt i programmet, for å lære mer om hva du kan gjøre , og hvorfor vi har valgt dette formålet!
Les mer her

28.07.2011
Actionfylt dag på Starum!
I dag er dagen for fart og spenning på Starum! Maratonkjøringen er allerede godt i gang, og senere i dag avvikles terrengdelen i KnøtteCup! Finn deg en plass langsmed løypa og hei frem dine favoritter!
Les mer her

27.07.2011
Enr.: 009: Sylvia K. Langeland
I dag har jeg truffet Sylvia Langeland fra Stend og Midthordaland hestesportslag, som er her med sin seks år gamle valakk Freddi, etter Fredrik Skovå. Sammen satser de for å bli Norgesmester for Junior, og i tillegg skal de, for andre gang sammen være med i en uoffisiell utstilling.
Les mer her

27.07.2011
Enr.: 053: Frida Grønseth
Frida Grønseth er med i NM for første gang i år, med sin rødblakke hoppe Tuula etter Årdalsrappen. Frida starter for Hallingen Hestesportsklubb! Tuula er 12 år gammel, og Frida har hatt henne siden hun var tre. Sammen skal de starte mange sprangklasser, jokerhoppningen inkludert!
Les mer her

27.07.2011
Oppsummering onsdag
I dag har vi fått se samtlige grener her på Starum; dressur, sprang og kjøring! I tillegg har det blitt kåret en vinner i Gule Tur, og vi har holdt en klasse for veldedighet - Jokerhoppningen som du kan lese om i forrige artikkel, og selvfølgelig den uoffisielle utstillingen!
Les mer her

27.07.2011
Jokerhoppning for Organdonasjon
I dag gikk endelig Jokerhoppningen, der rytteren selv komponerer sin egen bane, av stabelen, og klassen var en stor suksess! Til tross for litt tungt underlag gikk det unna i svingene, og både ryttere og publikum så ut til å kose seg! I denne klassen gikk alle inntekter til Stiftelsen Organdonasjon!
Les mer her

26.07.2011
Maratonkjøring på Starum
På torsdag går ukens maratonkonkurranse av stabelen her på Starum, og før den tid må alle deltagende ekvipasjer ha lært seg banen. Arrangørene åpner for visning av banen onsdag klokken 14.00 for den lette klassen, og klokken 17.00 for middels.
Les mer her

26.07.2011
Dette skjer på onsdag!
Imorgen, onsdag skjer det masse på stevneplassen, så her er det bare å følge med! Vi skal gjennom mange spennende klasser, dressur, kjøring, og en uoffisiell utstilling - og imorgen er også dagen for den beryktede jokerhoppningen, en klasse som vil bli en riktig publikumsfavoritt!
Les mer her

26.07.2011
Oppsummering tirsdag
Tirsdag var dressurens dag her på Starum! Hele seks dressurklasser fikk vi se; og nivået gikk fra LC og opp til FEIs innledende program for ponnier, og det var ikke langt mellom publikums beundrende sukk og jublende applaus! I tillegg ble det i dag også kåret en Norsk Grenmester i dressur.
Les mer her

26.07.2011
Start- og resultatlister
Dessverre er det problemer med internettdekningen i sekretariatet på Starum, så vi sliter med å få resulater og startlister ut på nett via Horsepro.
Les mer her

26.07.2011
Enr.: 010: Lene Dæhlin
Nummer to ut i rytterprofilserien blir Lene Dæhlin fra Starum Hestesportsklubb, som i år altså konkurrerer på hjemmebane! Med seg har hun den elleve år gamle hoppen Fiol, etter Runar frå Opdal, under Engvild.
Les mer her

26.07.2011
Enr.: 117/118: Synne Torp Halvorsen
I første rytterprofil i denne reportasjeserien får dere møte Synne Torp Halvorsen fra OAFL. Hun stiller på NM i år med sine to hester Østlies Kvitnos og Torp Kaia!
Les mer her

25.07.2011
Oppsummering mandag
I går gikk stevnets aller første konkurransedag av stabelen; og vi fikk se deltakere i både sprang og dressur. Nivået på ekvipasjene var jevnt over ganske høyt, og det var en fryd å se det store antall påmeldte ekvipasjer i aksjon!
Les mer her

25.07.2011
Sikkerhet på stevneplassen
I år er et 25-års jubileum for Fjordhest-NM, og i år er også året hvor vi har satt ny rekord i antall påmeldte ekvipasjer. En forutsetning for å kunne holde et slikt stevne; og en av hovedårsakene til at NM for Fjordhest er så populært, er fokuset på sikkerhet!
Les mer her

25.07.2011
Rytterprofiler
I løpet av uken vil jeg presentere en håndfull ekvipasjer fra årets konkurranse. Målet mitt er å gjøre dere kjent med utøverne i miljøet vårt og å vise den allsidigheten fjordhesten er så kjent for! Jeg vil treffe ekvipasjer fra hele landet; i alle nivåer og aldre, og jeg vil selvfølgelig også følge ekvipasjene gjennom uken, for å kunne fortelle dere hvordan det gikk for dem!
Les mer her

25.07.2011
Årets åpningsseremoni
Årets åpningsseremoni var en mer dempet variant enn man har vært vant til under tidligere NM. Dette ble gjort av hensyn til de berørte etter fredagens hendelser i Oslo og på Utøya. Men at seremonien ikke var storslagen, betyr ikke at den ikke var god. OAFL taklet utfordringene godt, og viste at i noen situasjoner er det enkle ofte det beste, og slik var det i går!
Les mer her

24.07.2011
Åpningsseremoni
Som nevnt i en tidligere artikkel velger vi å tone ned åpningsseremonien av respekt for de berørte etter fredagens hendelser i Oslo og på Utøya. Seremonien vil foregå i ridehuset, og vi ber alle deltakere om å delta.
Les mer her

23.07.2011
Nedtoning
Av respekt for de pårørende og ofrene av siuasjonen i Oslo og på Utøya velger vi å nedtone åpningsseremonien under NM/Nordisk for fjordhest 2011
Les mer her

23.07.2011
Store mengder regn over Starum
Det har i kveld falt store mengder regn over Starum og et lite øyeblikk så det skummelt ut for teltstallene, men etter iherdig innsats fra det som fantes av tilgjengelige personer; funksjonærer såvel som deltakere, er situasjonen igjen under kontroll.
Les mer her

22.07.2011
Regnvær...
Det har regnet hele dagen på Starum i dag. Og det regner så mye at banebygger i maraton må se an hvilke hindre han skal bruke, for det er fare for at vannstanden blir for høy i vannhinderet.
Les mer her

22.07.2011
Utstillingsinformasjon
Dommere til den uoffisielle utstillingen under NM/ Nordisk 2011 er nå på plass. Det blir Tor Finstad og Guri Harr. Begge har veterinærfaglig bakgrunn og har dømt fjordhest i mange år. Det vil bli merket av eget område på/nær travsporet for bedømmelsene.
Les mer her

22.07.2011
Betaling
Vi jobber med å sende ut betalingsgrunnlagene for oppstalling, meeting, startavgifter, diverse forhåndsbestillinger o.l på mail. Vi anbefaler dere som mottar dette om å se gjennom og gi beskjed hvis vi har notert noe feil. Ta i så fall kontakt med Vilde, vsegge@gmail.com eller 975 08 542. På denne måten reduserer vi forhåpentligvis ventetiden i sekretariatet på søndag ved innsjekk.
Les mer her

20.07.2011
T-skjorter, sløyfer og pokaler
Det strømmer på med ting vi har bestillt til NM. T-skjorter for salg og funksjonær-t-skjortene dukket opp før helga, og i dag kom pokaler og sløyfer. Tidligere har vi fått medaljer og dekken i hus.
Les mer her

20.07.2011
Stallene bygges!
I natt ankom plaststallene på lastebiler, og de var kommet godt igang i morgentimene i dag. De kommer til å bruke ca. tre dager på riggingen, og planen er at alt skal stå klart til merking av bokser, fylling av flis osv lørdag morgen.
Les mer her

19.07.2011
Joker!
Onsdag 27. juli blir det Jokerhopping på NM/Nordisk for fjordhest 2011! Og skal man ha jokerhopping for fjordhester, må jo jokeren være en fjordhest!
Les mer her

18.07.2011
Gavepremier
Vår sponsorgruppe har gjort en strålende innsats i forkant av NM/Nordisk. Det gode arbeidet har, sammen med mange velvillige sponsorer, resultert i at vi har et bugnende gavepremiebord som vi gleder oss til å fordele under mesterskapet.
Les mer her

18.07.2011
Handlelysten?
Flere har etterlyst informasjon om firmaer som skal ha stand under NM/Nordisk for fjordhest. Vi jobber fortsatt med sponsorene så denne lista er ikke nødvendigvis komplett.
Les mer her

16.07.2011
Husker du?
I fjor var det Ørsta som var vert for NM for fjordhest. Selv om plassen var liten ble det et storslått arrangement i vakker natur og med veldig hyggelige arrangører.
Les mer her

16.07.2011
Bygging av hindre
Det er mye arbeid med klargjøring av materiell til NM/Nordisk. For et par uker siden hadde kjøremiljøet på Østlandet en dugnad på Starum og i den forbindelse ble det bygget to nye maratonhindre. I dag har Banebygger feltritt Tore Skedsmo og banebyggeraspirant Frank Fredriksen bygget fem helt splitter nye hinder til knøttecupen.
Les mer her

16.07.2011
NM-Magasinet
Med 182 starterklærte ekvipasjer, 145 hester og 166 ryttere/kusker å holde styr på kan man trenge et verktøy for hånden. Vi har laget et Magasin/Program for NM/Nordisk-dagene med alle lister du har behov for, spennende reportasjer og enda litt til.
Les mer her

16.07.2011
Rytter/kuskemelding er sendt ut
I morgentimene i dag ble rytter/kuskemeldingen sendt ut til alle deltagere på stevnet. I tillegg er den lagt ut her på nettsidene.
Les mer her

26.06.2011
T-skjorter for salg
Grunnet dårlig økonomi har vi bestillt opp et meget begrenset antall t-skjorter for salg.
Les mer her

26.06.2011
Bilder av stevneområdet
Vi har tatt en del bilder av stevneområdet de siste ukene, og de er lagt ut i sine respektive bolker i menyen til venstre.
Les mer her

26.06.2011
Dressurklassene
Det er meget stor pågang på dressurklassene under NM, spesielt LA-klassene. Det er i skrivende stund over 35 ekvipasjer som skal starte grenmesterskapet i dressur, og med reglenes max 40 startende per klasse, sier det seg selv at dette kan bli et problem.
Les mer her

05.06.2011
Klar for påmelding!
Påmeldingsskjemaet er nå åpnet, du finner en link til skjemaet på forsiden samt i menyen til venstre. Frist for påmelding er 1. juli kl. 18.00. Husk at påmeldingen er bindende.
Les mer her

29.05.2011
Stevneinvitasjonen er klar!
Stevneinvitasjonen (proposisjonen) for NM/Nordisk for fjordhest er nå godkjent av Norges Rytterforbund og er lagt ut som et eget punkt i menyen til venstre. I tillegg er siden som omhandler program for dagene oppdatert.
Les mer her

28.05.2011
Avlysning av klasser
Etter protester er vi dessverre nødt til å stryke noen av de nordiske sammendragene. Dette gjelder klassene for Beste Unge Nordiske Fjordhest (NBUF) samt at klassene for funksjonshemmede og rideskolehester ikke vil inbefatte nordiske deltagere. Vi er veldig lei oss for dette og beklager sterkt til dere som hadde planlagt fram mot og gledet dere til disse klassene.
Les mer her

17.04.2011
Klasser for funksjonshemmede
Nå er reglene for klassene for klassifiserte funksjonshemmede klare. Det opprinnelige oppsettet viste seg å være på et så høyt nivå at de færreste ville klare det, så vi har senket kravene for å oppfordre flest mulig funksjonshemmede til å delta.
Les mer her

03.04.2011
Kvalifiseringsregler Nordisk Mesterskap
Hvert av de fire landene som deltar i Nordisk Mesterskap for fjordhest setter opp sine egne kvalifiseringsregler som gjelder deres egne deltagere.
Les mer her

03.04.2011
Pakkeliste og guide til førstegangsstartende
Som er liten hjelp til de som ikke har vært på NM før har vi laget en liten pakkeliste.
Les mer her

03.04.2011
Mesterskap for rideskolefjordhester
Vi har gjort noen endringer i statuttene for mesterskapet for rideskolefjordhester. Vi har delt opp mesterskapet i ett dressurmesterskap og ett kobinertmesterskap. I tillegg har vi satt opp en egen knøttecup (feltritt) for de som deltar i en av de forannevnte mesterskapene.
Les mer her

29.03.2011
Gule Tur
Gule Tur er en showklasse i dressur der prosentene fra FEIs innledende ponniprogram og LA kür legges sammen. Retningslinjene for LA kür er nå lagt ut under menypunktet "Gule Tur".
Les mer her

10.03.2011
De nordiske statuttene er klare
De fire nordiske landene: Finland, Danmark, Sverige og Norge er nå enige om statuttene for Nordisk mesterskap for fjordhest.
Les mer her

24.02.2011
NM-statuttene er klare
Endelig er statuttene for norgesmesterskapet klare og godkjent av NRYF. Disse finner du i menyen til venstre.
Les mer her

14.02.2011
NM/Nordisk 2011 støtter organdonasjonsaken!
Stiftelsen Organdonasjon har siden 1997 bidratt til å bedre tilgangen på organer for transplantasjoner ved å informere allmennheten om hva organdonasjon er. Målet til Stiftelsen er at alle skal ta stilling til organdonasjon mens de lever, slik at man kan bidra til å redde liv.
Les mer her

08.02.2011
Beste Unge Fjordhest-statuttene er nå klare
I menyen til venstre finner du de ferdige statuttene for BUF, Beste Unge Fjordhest.
Les mer her

09.01.2011
Endringer i statutter for Nordisk Mesterskap
Grunnet en misforståelse mellom de nordiske landene må dessverre statuttene slik de ligger ute nå endres igjen.
Les mer her

13.12.2010
Sponsorer
NM/Nordisk 2011 blir et kjempestort arrangement, og for å få det hele til å gå i hop økonomisk trenger vi sponsorer. Mange sponsorer!
Les mer her

     

Norgesmesterskapet og
Nordisk mesterskap
for Fjordhest 2011
arrangeres av
Oslo og Akershus Fjordhestlag
på Starum
24. - 30. juli 2011


NM og Nordisk for Fjordhest 2011
er avsluttet


Du er besøkende
nummer
siden 12. desember 2010


Følg oss på


Sponsorene våre:

De 10 siste sponsorene som er lagt inn vises i listen nedenfor.

Resten av sponsorene finner du ved å klikke her