Månedens Fjordhest November 2005
Eikelandsmira N96-2506
.
Mira opp av vanngrava!


Ja, det må jo bare bli vår Fjordhest som fortjener det denne gangen. Eikelandsmira N96-2506.

Fjordhest, nei det var en hest jeg aldri skulle kjøpe - noe så STA, feite og trege hester skulle hvertfall ikke vi ha!
Da jeg mistet min Araberhest for 9 år siden, var jeg på jakt etter noe nytt. Mannen min ville gjerne jeg skulle se på noen Fjordinger på vestlandet som var for salg. Ikke tal om sa jeg, men gikk alikavel med på å se på disse da vi skulle noe annet i dette området. Da jeg fikk se Mira og mora ble jeg solgt, jeg valgte å kjøpe begge to kunne jo ikke la lille Mira stå igjen.
Fra den dag sier jeg bare en ting, Fjordhesten er virkelig noe for alle, brukes til appsolutt alt!! Det kan den.
Mira blir ridd på hver eneste dag, kjørt med avogtil men mest av alt er dette en feltritthest! Ja du leste riktig. Dattera mi Kristina på snart 16 år fikk Mira av meg da hun var 10 år .Hun rir Mira i sprang ,dressur og Feltritt. På Feltrittbanen der liker mira seg utrolig godt, vi har en feltrittstrener som er oppe å trener bla. Kristina og Mira på ridesenteret der hvor vi bor, Treneren kommer helt i fra Danmark og heter Lærke Larsen, hun kommer en helg i mnd. og trener flere fra ridesenteret på Syrtveit på Evje.
Mira har startet Landstevne 2 ganger ifjor,et på Evje og et på Tune. På Tune gikk det ganske bra og det var morro å se folk sperre opp øynene, og høre dem si "se en Fjordhest" som om det ikke skulle være noe... joda di ble nok litt snytt di som kom med di fine ridehestene og kom bak en fjordhest på lista: Mira hopper fint 90-100 cm bane, har startet noen få stevner, men nå fra våren blir ho nok å se mange plasser. Vi får ofte kommentarer over hvor fin ,snill Mira er. Så vi er veldig glade over å ha valgt en fjordhest
Mira har også gjort mange barn glade og sikre på at det er gøy med hest... fjordhest!
Mira må bare bli månedens hest det fortjener ho virkelig, ho blir kanskje med i NM i år og håper og tror ho vil klare seg bra der!
Ho har satt så mye glede i oss her hjemme, og ønsker Mira og Kristina lykke til videre i denne Fjordhestverdenen!!

Hilsen Elin Storhei
Eikeland ,4720 Hægeland