Forsiden
Velkomstord
Statutter
Proposisjoner
Program
Litt om stevneområdet
Påmeldingsskjema
Dokumenter
Dommere og teknisk
Rytter/kuskefesten
Sponsorer
Stands
Viktig info
 
 


Du er besøkende
nummer
siden 27 februar 2005

 

 

 

 

 

 

Litt om stevneområdetVelkommen til utsikten

I løpet av noen hektiske sommerdager er den lille gule nasjonalhest som vil innta området Utsikten på Ekeberg i Oslo.
Stedet er en av de grønne lungene i Oslo og kan by på en formidabel utsikt over store deler av indre Oslofjord, byens sentrum og videre mot Holmenkollen. Under en klarværsdag er stedet vel verdt et besøk og det er ikke rart at mange mennesker tar seg turen opp hit når de har litt fritid i en ellers hektisk hverdag.
Utsikten er et yndet friluftsområde med sine mange idylliske skogsstier og smale grusveier. Store grønne gressletter åpner opp landskapet flere steder og det er mange osloborgere som har hatt med seg familien til en picknik her oppe.


Gressbanen er hovedarenaen

Det er i disse omgivelsene NM og Nordisk Mesterskap for Fjordhest skal arrangeres dette året. Ekerberg Rideklubb har i mange år hatt fast tilholdssted ute på Utsikten.
Hovedarenaen for Fjordhest-dagene er den 120 x 50 meter store gressbanen som i årenes løp har vært stedet for mange større stevner, i alle grener.
Er stort kiosktelt vil være å finne på kortenden av banen og vil med dette få utmerket utsikt over konkurransene.
Dressurkjøring og sprangridning skal i sin helhet etter planen arrangeres på gressbanen. Åpningsseremonien og premieseremonier vil finne sted her.

Går man noen steg i mer nordlig retning vil man finne en grusbane på 70 x 35 meter.
Underlaget er av godt drenert sand og vil være stedet hvor dressurridning skal arrangeres. Hvis det skulle bli mye nedbør kan det skje at sprangklassene også flyttes over hit.


Grusbanen hvor stallene
settes på høyre side

Rett ved siden av banen ligger den en mindre grusplass, og her vil det settes opp staller.
Boksene er 2,5 x 2,5 meter med faste vegger og dører. Det vil settes opp tre separate staller totalt. To inne på den lille grusplassen og en inne på den store ridebanen. Dette er en løsning som ble prøvd ut i 2000 og fungerte meget godt og uten forstyrrelser for utøverne på ridebanen. Stallområdet vil fysisk bli avgrenset fra resten av stevneplassen med gjerde.
Noen ekstra bokser vil settes opp i hver stall. Her er det mulighet for deltakerne å oppbevare utstyret. På denne måten håper vi at stallgangene kan holdes mest mulig fri.


Klubbhuset er nytt dette året

Inntill i år har det vært et relativt trangt klubbhus på Ekeberg. Dette er det nå gjort noe med.
Klubben fikk et meget godt tilbud på en hytte fra en idrettsklubb et annet sted i Oslo. Og i løpet av noen hektiske morgentimer ble hele hytta lastet opp på en stor lastebil og lirket opp til Utsikten. I forholdt den tidligere lille brakka ble det nye klubbhuset rene villaen. Her vil sekretariatet ha sitt faste tilholdsted i tillegg til andre ”bakenfor-kulissene-sysler”.
Utregning og resultatservice har fått sitt eget lille oppholdsted bortenfor klubbhuset. På denne måten vil utregnere forhåpentlig få et helt avskjermet rom å sitte i under de hektiske NM-dagene.


Hundesletta vil være arenaen
for presisjonskjøring

Hundsletta er et tredje og meget viktig område under Fjordhest-dagene. Denne sletta ligger noen meter nedenfor hovedarenaen. Dette er en stor, og mer kuppert gressområde.
Presisjonskjøringen vil bli arrangert her da dette gir oss rom for å arrangere dressurkjøring samtidig oppe på den store banen. For de som har deltatt på 2-dagers kjørestevne med dressur, presisjon og maraton på Ekeberg er dette en velkjent løsning.

De mange skogsveiene og gressområdene på Utsikten vil bli fullt ut benyttet når det kommer til maratondagen. En slik klasse krever sin plass og den vil finne sted i grønne og frodige omgivelser.
Hindrene vil være lokalisert flere ulike steder i området og det er gode muligheter for publikum å få sette flere av hindrene. De aller sprekeste rekker kanskje å få med alle hindrene i løpet av en ekvipasje. Det er da tilrådelig å gjøre seg kjent med de mange stiene i skogen. På denne måten kan man spare seg for mange meters gange.

Maratonbanen vil foregå
i slike omgivelser

Vi vil under mesterskapet sette opp et kart over området på veggen til sekretariatet slik at det er mulighet for å orientere seg.

Dette var i korte trekk litt om selve stevneplassen. Vi håper flest mulig finner veien til Utsikten 30. juni – 3. juli. Velkommen til dere alle!


Ekeberg Rideklubb og Oslo og Akershus Fjordhestlag  Klikk her for en printervennlig versjon av denne artikkelen 
(Åpner seg i et nytt vindu)


Denne siden ble sist oppdatert 27.02.2005